Medlemsmøte Trøndelag

tommelen_opp

tommelen_oppDistriktsavdelingene i NPK, NVK, NGK og NESK samt Nordenfjeldske Fuglehundklub inviterer til felles medlemsmøte 16. mars kl 19.30 i Suhm-huset, Elvegata 6 (like ved Vitenskapsmuseet)  i Trondheim.

Den kjente svenske hundemannen Anders Landin har under sitt oppdrett av strihåret vorsteh de siste 20 årene avlet og ført fram en rekke dobbeltchampioner http://landins-hund-katt.se.  Med sine vorstehhunder har han ved flere anledninger vunnet “Riksprov” og “Fullbruksprov”, både i unghund- og eliteklassen.  Fjorårets vinner av NM skog P Rushlight Asco var også i Landins eie før Asco kom til Norge.

Foruten å være en ivrig jeger og dyktig hundefører er Landin også kjent for sine dressurkurs.  Flere har kanskje lest hans bok eller sett hans egenproduserte DVDer, der han redegjør for sine metoder for trening av stående fuglehunder.  Landin er tilhenger av å starte jakttilpasset dressur på et tidlig stadium.  Mye av grunnlaget for den ferdige jakthunden legges gjennom appelldressur og trening i apport- og ettersøksøvelser, foruten hensiktsmessig trening på fugl.

De fleste som observerer de voksne hundenes ferdighetsnivå og samarbeidsvilje under praktisk jakt vil erkjenne at Landins metoder sannsynligvis har noe for seg, enten man har ambisjoner på jaktprøve eller ikke.

Vel møtt til medlemsmøte.

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer