NM Lavland og en Harrytur til ettertanke…

Hesselhøj Ferrari

Hesselhøj FerrariFra et Nord Norsk perspektiv er det å stille på lavland en fremmed tanke for de aller fleste, likevel er det noen som tar turen stort sett årlig for å starte på lavland, og her er en slik historie om hvordan man havnet i NM Finalen.

Etter å ha meldt på NM lavland, stilte jeg opp som reserve på NM lag. Vi fikk sett mange gode hunder, samt jevnt gode mengder med rapphøns og fasan.
I NM individuelt var det 31 påmeldte pointere, jevnt fordelt på partiene og det lå an til en spennende dag.

Kvaliken som gikk på Kalnes, samme terreng som NM lag gikk i, var det litt mer ujevnt med fugl denne dagen, og den var ikke så samarbeidsvillig som dagen før.  Det ble kun 2 premierte i vårt parti, jeg fikk ikke sjans på fugl og gikk videre på søk. 

I seminfinalen har arrangøren klart det utrolige kunststykket å sette 8 av 10 kvalifiserte pointere i samme parti. Jeg skulle ut i 2 slipp mot VM-klare Setpoints Frikk og nervene mine var frynsete allerede på oppropet. Sannhetens øyeblikk nærmer seg uunngåelig og det er klart for å slipp. Det går bra og jeg er ferdig med 1 runde.  Etter 1 slipp i 2 runde er jeg ferdig, ikke ferdig bedømt, men det er normalen at det blir kun 2 runder på en dag som denne. Jeg konfererer med dommerduoen og får bekreftet “Det blir kun 2 runder”. Siden jeg ikke har hatt sjans på fugl og er helt uten minus, ligger på topp søksmessig av de uten sjans, er det nå opp til de andre om jeg berger meg videre til finalen. Med en litt lei hund går jeg mot bilen og ber Hans Simensen om å ringe meg når de er ferdige.

Syverstad-terrengene ligger ganske nært Svinesund, og det var lett å kjøre de få kilometerne til Nordby kjøpesenter. Jeg må jo benytte muligheten når jeg er så nært Sverige til å kjøpe meg litt opp på snus, tenker jeg. Inne på kjøpesenteret tror jeg den samlede befolkningen på Østlandet hadde lagt lørdagshandelen der. Men ikke snauere enn at da jeg akkurat hadde fått kjøpt en rull med snus ser jeg at Hans hadde ringt. Full av spenning ringer jeg tilbake for å høre om jeg er videre.

“Det blir en tredje runde” hører jeg Hans si i andre enden.
“Tuller du?”
“Nei, se til å komme deg hit fort som faen”

Sjelden har en Toyota Corolla 1.4 diesel tilbakelagt denne strekningen kjappere.  Etter en kjapp tollkontroll på Svinesund møter jeg partiet som skal til å krysse veien og henger med videre.  Ca 10 minutter etterpå er det min tur.

Hanne og Setpoints KatkaJeg skal ut mot Setpoints Katka og Hanne Fevik i 5 minutters slipp.
Slippet går greit det, og i siste sekund i slippet fester Ferrari en stilfull og intens stand ute på stubben. Jeg kommer til og en enslig rapphøne letter presist foran hunden som er helt rolig i oppflukt og skudd. Vi er i finalen!!

4 pointere i finalen, bra uttelling for rasen, men det kunne fort bare vært 3 pointere der hadde det ikke vært for at Hans Simensen utviste særdeles god sportsånd når jeg tok en Harrytur mellom 2 og 3 runde. For øvrig vil jeg nevne alle deltakerne med pointer som bidrar til den gode stemningen som har vært under NM. Østfold Fuglehundklubb må heller ikke glemmes da de har gjort en utrolig god jobb med fugl i terrengene og førsteklasses servering under NM-lag og NM-finalen.

Tusen takk.

Med vennlig hilsen

Ørjan Nilsen, Bodø

Total
0
Shares

Siste kommentarer