Storm, ryper og litt til

Vierkrullens__Birka
Vierkrullens__BirkaI går var det faktisk er storm utafor ruta, men dagen i dag ble fin.Valpen dro oppover i lia. Den lå på vinden og festet sin første stand.Rypeparet som lå rett foran hunden, dro selvfølgelig sin veg før jeg kom opp. “Det e de hærre som e sjølve live. De e det vi ska gjørra noe med”.Da er det artig å få gladmeldinger fra andre som også har hatt gode dager. Vierkrullen`s Birka 26056/08 (NJCh Høgdebrotets Pluto – NUCh Huldreveien`s H T Vidda 26056/08  til Harry Flathagen  fikk 3.AK på Nordenfjeldske FK sin Kongsvoldprøve lørdag 02.10. Bente Bergersen har  nettopp fått et flott pointerkull hjemme, men hun har gode valpepassere slik at hun kunne dra  til Vestfold I.Her fikk hennes hund Int. Nord NSD UCh Bjønroas Punto 12636/04 (NSUCh Altegeinos Andantino II – Bjønroas Mia) fikk 3.AK på tidligere nevnte lørdag.Gratulerer begge to og lykke til videre!

Nå er det også tiden for å tørke ei nyskutt rype til neste års apporttrening. Den skal ikke fryses, men henge på et luftig og fluefritt sted. I Lillehammerområdet er gråpapirposene til organisk avfallet utmerkete til dette formålet også. Rypa legges pent ned i posen med vingene lagt inntil kroppen. Den kan så henges i garasjen eller annet luftig sted i et par måneder.Alternativt kan du surre en tråd rundt kroppen slik at vingene holdes inntil kroppen. Hvis du på forhånd legger hodet under vingen, kan halsen tjene som opphengspunkt.Tørketiden er omtrent den samme. Lykke til 
Total
0
Shares

Siste kommentarer