Siste nytt fra Hedmark/Oppland

Dette året har så langt vært meget spesielt. Vinteren var svært stabil med kulde og vindstille. Snøen lå lenge utover forsommeren og været var stabilt ustabilt. Det var mye vind og sol og regn om hverandre.Takseringene i august viste at rypene stort sett hadde klart forholdene bra. Det var få, men store kull. Her viser vel den fornuftige jeger måtehold og skyter få ryper. Hvis smågnagerbestanden holder seg på sitt høye nivå til neste år, kan rypeproduksjonen bli meget bra neste høst.Noen pointereiere ga blanke i værmeldingen og vind og stilte ut sin hund på Midt-Norsk Pointertreff på Hageseter.

Dommer Arvid Göransson fra Åsarna ga Vakkerdalen’s Mi NO36920/09 (NJCh Fjellrypas Franko – Int. NSUCh NJCh Vakkerdalen’s Platina Scott) til nyinnflyttede Torfinn Stenersen 2.JK. Dommeren fant Våsjøen’s Prima NO34604/09 (Rushlight Asco – NUCh Våsjøen’s Blenda) til e/f/o Kjell Duedahl så vakker at hun ble tildelt 1UK, 1UKK, HP og Beste Unghund. Svarttjønnholets A Rikke 10919/08 (NSUCh Altegeinos Andantino 2 – Charming Jossa) ble vist frem av eier Bente Indergård til 1.BK og 4.BTK. Oppdretter av A Rikke  er Asbjørn Stensrud. Han kan mer enn å oppdrette vakre hunder og spille gammeldans. Han startet Rikkes mor, Charming Jossa 08915/04 (Setpoint`s A-Cop – Vestfjorddalens Vinn) på Øystre Slidre JFFs Bygdinprøve og vant 1.VK m/CK. Altegeinos Andantino 2 har også andre avkom. Han er far til Int Nord NSDk UCh NV-06,09 Bjønroas Punto 12636/04 (NSUCh Altegeinos Andantino 2 – Bjønroas Mia) til Bente og Nils Bergersen. Punto fikk 3.AK på LOJFF sin Fåvangprøve 21.08.10 Samme helg fikk Vierkrullen’s Vito 26055/08 (NJCh Høgdebrotets Pluot – NUCh NV-03 Huldreveien’s HT Vidda) til Per Anders Westgaard og Mads Austeng 2.AK på Kjær.  Eraaks N-Ola 14698/01 (NSJCh  NMFL-03Østbergets Lotus – NJCh Effie Marconi) til Håvard Rudi startet på NPK-prøven på Kongsvold og fikk 1.VK m/CK. Håvard Rudi har også en parringsvalp etter Ola. Denne hunden heter Pointnic’s D Olaf 04534/06 ( Eraak’s N-Ola – Buffy) og fikk 3.AK på Sjodalsprøven 4.-5.september- Undertegnede startet på NPK sin Kongsvoldprøve med NUCh Skarsemsløkkjas Dobler 14228/01 (SJCh Offerdalens Cliff – Svarthettas Ronja) og fikk 2.AK. Gratulerer alle sammen, lykke til videre i høst og skitt jakt.

Total
0
Shares

Siste kommentarer