Uttak NM Lag – Kongsvold

Nå er det kun få dager igjen til høstens jaktprøvesesong starter. NM Lag går av stabelen allerede Torsdag 2. September. Lagene møtes Onsdag kveld for trekning og felles middag. Pointerlaget tas ut etter samme regler som i fjor (se under). Lykke til på jaktprøver rundt omkring i det ganske land !

REGLER FOR UTTAK TIL NM-LAG HØST

De hunder som bemerker seg med å vinne, eller hevde seg i vinnerklasse på de to første prøvehelgene ( i toppen av pointercupen) skal representere pointeren på NM lag, såfremt de har startet, og premiert seg i vinnerklasse på Kongsvoll i løpet av de to foregående høstsesonger.

Man har da sikret at hunder som stiller til start, er i konkurranseform, samtidig som at de takler Kongsvoldterrengene. Avlsrådet skal også bruke skjønn, eksempelvis kan det tenkes at man må legge pointercupen forutgående høst til grunn i fall det blir snaut med kandidater etter to prøvehelger inneværende høst. Likeså kan det dukke opp særdeles gode hunder som ikke har den erfaringen som er ønskelig fra NM terrengene. De to siste punktene er lite trolig skjer, men man må nødvendigvis ta høyde for den muligheten.

Total
0
Shares

Siste kommentarer