Vellykket pointersamling i Heia dressurområde

heia2Helga 17. og 18. juli var ca 30 pointere og eiere samlet i Heia dressurområde i Ogndal ved Steinkjer.  De fleste kom på fredag kveld, og ble tatt godt i mot av kontaktperson i Nord-Trøndelag Terje Bjugan, som hadde planlagt denne samlinga til minste detalj godt assistert av sine kone Liv.

Etter at alle hadde satt opp telt, lavvoer og parkert campingvogner, var det fellessamling hvor Terje presenterte opplegget for helga.  På lørdag skulle deltakerne deles i 4 grupper i fjellet,  og vi skulle møtes ved et fjellvann til felles lunsj. 

emilie_terje_3Det varme været på lørdag ble en utfordring både for eiere og hunder.  Steinkjer hadde varmerekord i landet denne dagen (+27,9 grader) – varmt og tørt vær gjorde nok forholdene vanskelige, men vi fikk da sett noen ryper likevel. Flere hunder benyttet sjansen til å ta seg en dukkert innimellom slagene, og det var god stemning på partiene.  Gledelig var det også at noen nybegynnere deltok.

 

philip_felix2Kl 17.00 lørdag var det felles grilling etterfulgt av en uhøytidelig utstilling men med en autorisert utstillingsdommer.  Siv Sandø tok turen helt fra Trondheim for å gi en bedømmelse av våre hunder denne kvelden.  Ialt 25 hunder ble bedømt – både pointere og andre raser.  “Utstillingen” startet med bedømming av valper – 2 pointere og 2 engelsk settere, og alle var meget trivelige valper og flotte representanter for sine raser.  Beste valp ble 3,5 mnd. gamle Likkos Felix med sin flinke handler  9 år gamle Filip Millgård Nytun. Dommeren framhevet spesielt hundens pene hode, kraftige kropp og benstamme og flotte poter. 

bim_bir2Bedømmingen fortsatte med beste hund andre raser, og her ble ES Bjønnålias Fokus, eier Per O. Bjørndal den beste.  5 pointertisper konkurrerte om å bli beste tispe, og her trakk Metrinelunds Thilde, eier Nils Pettersen det lengste strået – nr. 2 ble Myrteigens Sol, eier Steinar Dahlø og nr. 3 Skoglykkas Billie, ført av Heidi Lundal.  Den største klassen var uten tvil hannhund-klassen, der 12 staselige hanhunder skulle vise seg fram i varmen.  Metrinelunds Skipper, eier Terje Bjugan ble til slutt beste hanhund, etterfulgt av nr. 2 Bjønnålias Figaro, eier Per O. Bjørndal og nr. 3 Metrinelunds Kejser, eier Terje Bjugan. Skipper ble forøvrig også BIS.  Det var stor stemning rundt ringen med mange morsomme kommentarer.

marit_nils2Aktivitetene på lørdag ble avsluttet med en apportkonkurranse dømt av Leif Jan Sørli.  12 hunder stilte til start, der 6 hunder gikk videre til en finalerunde.  Her var Myrteigens Flush til Per O. Bjørndal uslåelig.  Han apporterte rypa utrolig kjapt og effektivt og vant konkurransen.  Vaulhaugens Nico/Svein Sellie og unge Ohlsmyrens Rocket Man/Eva Solli delte andreplassen.

Resten av kvelden fortsatte med meget god stemning, men på grunn av knott og mygg måtte vi flytte innendørs i en hangar.  Det var ordnet med 2 store vifter, så vi led slett ingen nød.

Søndag ble været mer behagelig for både to- og firbente, og med unntak av noen få dro de fleste opp igjen i terrenget.  Med litt fuktighet i lufta ble nok forholdene bedre denne dagen og sjansen større for å finne ryper.

Tilbakemeldingene fra deltakerne viser at denne pointersamlinga var preget av høy  trivselsfaktor,  så vi håper at det  blir ei tilsvarende samling i Heia neste sommer.

Vi retter også en stor takk til sponsorene MX-Sport og Lundhags for flotte premier til utstillinga og apportkonkurransen!

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste kommentarer