Midt-Norsk Pointertreff

bir_metrinelunds_kejser
bir_metrinelunds_kejserDet 22.treffet på Hageseter gikk av stabelen 25. til 27.juni. Et samlet avlsråd startet det hele fredag kveld med å fortelle om hvordan de vil få greie på hva vi som pointereiere synes om vår hund gjennom en spørreundersøkelse. Dette vil gi grunnlag for videre avlsarbeid som vil komme oss alle til gode. Bearbeidet materiale kan etterpå bli presentert samme måte som avlsindeks og HD-indeks.

Disse  statistikkene ble også behørig diskutert utover kvelden. Dette er egentlig informasjon som den store oppdretteren og andre ihuga hundefolk hadde i hodet Apportkonkurransevinneretidligere. I løpet av et langt liv i fjellet med egne og andres hunder hadde de samlet et inntrykk av hvilke hunder som var selv var gode viltfinnere og i hvilke slekter man fant dem. Indekser er samme informasjon bearbeidet og fremstilt i form av tall. Dette kan brukes fritt av den enkelte som et supplement eller direkte for utvelgelse av avlshund.
På lørdag var det et bra utstillingsvær med sol og litt vind. Dommer Arvid Göransson  fra Åsarna som holdt forsamlingen i spenning med en åpen bedømmelse med litt alvor og litt skjemt. 22 hunder fikk sine kritikker, og noen utstillere fikk til og med litt råd og hjelp til å vise hunden på en god måte. Bjørg Hillestad holdt styr på det hele som ringsekretær. Vinner av Dovrepointeren og hele utstillingen ble Metrinelund Kejser LuftgevrskyttereDK10299/2008 (DKUCh Metrinelunds Ricco – Blålyngens Trille), eid av Terje Bjugan, ført av Liv Bjugan. Kejser fikk 1.BK, 1.BKK,CK,CERT, 1.BHK og BIR. Best i motsatt kjønn ble Eraaks Røde Embla 13384/06 (Ham-Nuten`s Heike – Tors Evita) eier Ingunn Raastad, handlet av Mette M. Waaler. Embla ble fullcertet og oppnådde vel utstillingschampionat med premierekka 1.BK,1.BKK,CK, CERT,1.BTK og BIM.
Vinner av vandrepremien “Trønderpoints unghundpremie”  og vakreste unghund var Våsjøens`s Prima NO34604/09 (Rushlight Asco – NUCh Våsjøen`s Blenda) e/f/o Kjell Vinner__av__Trnderpoints__unghundpremieDuedahl . Hun fikk 1.UK,1.UKK og HP.Disse hundene blir nok å regne med i fjellet også til høsten. De fikk nemlig Mera Dog hundefor fra Stabburet i premier. 
Unge pointerentusiaster hadde som alltid sin plass i utstillingsringen. De hadde kontroll over sine hunder og viste dem frem på en forbilledlig måte i barn og hund-konkurransen. Pål Frigaard hadde en mesterlig regi og delte seieren i yngste klasse mellom Michelle Dahl med Tinka og Hedda Fagertun Remberg med Victor. I eldste klasse for de over 10 år var Jeanette Dahl med Tinka den som stakk av med seieren. Like bak fulgte av Glenn Dahl med Ronja.    
BIM__Eraaks__Rde__EmblaPointerfolket kan ikke bare vise frem sine hunder. De kan skyte også. Ekteparet Ann Kristin Øverby og Dag Richard Øvergård gikk til konkurransen på skytebanen til Folldal JFF slagordet “har du Bittermarkapointer, kan det bare smelle”. Flere burde nok ha ha laget slagord, for ekteparet vant hhv dameklassen og herreklassen. Nå var det ikke bare Ann Kristin og Dag Richard som skjøt godt.  Otto Knudsen og Pål Frigaard lot seg heller ikke merke nevneverdig av lunefulle kastevinder. De produserte hyppige røde støvskyer og fikk hhv sølv og bronse.
VSkattejaktdeltakerneinden hold myggen borte selv om enkelte kunne rapportere om myggstikk oppnådd i lune vierkjerr. Sammen med en rimelig bra plantevekst og observerte mus, ga det et håp om at rypekyllingene kanskje har gode dager i fjellet. Dette ga i alle fall en løftet stemning utover kveldens grilling og sosiale samvær. Stemningen steg betydelig under Eva Sollis utlodning. Hovedpremien var en skinn hvilestol fra Hjellegjerde. Det må nok svært gode argumenter fra Leif Jan for å bytte plass med vinneren Isa Merethe Sørli i godstolen etter dette. Enklest er det kanskje å kjøpe en til. 2 slike stoler er et must for
ethvert møblert hjem. Eva hadde også laget en natursti hvor alle kunne delta. Spørsmålene hadde et vidt spenn fra Drivas lengde til BIR på Nord-Norsk Pointertreff. Vinnere ble Hallstein og Eirik Mohr Hansen. De kan nå spille “Junior-Fantasi” med sine foreldre.  
Søndag startet med en forrykende skattejakt hvor alle deltakerne skulle finne “skatter” som gule blomster og kammer. Dvergbjørka var nok litt vanskelig å artsbestemme, men nå kjenner alle den.  Ella Remberg Fagertun kan nå  i ett år ha kennel Maifjellets vandrepremie på veggen fordi hun var den raskeste tilbake med alle skattene. Like bak og på sølvplass kom søsteren Hedda, mens Eirik Mohr Hansen ble bronsevinner. De unge pointerentusiastene var ikke bare raske, de behersket også lette kuler og variabel vind  i luftgeværskytingen. Suveren vinner og “Skytterdronning” ble Jeanette Dahl. Etter en nervepirrende omskyting kunne vi kåre resten av kongerekka. Hallstein Mohr Hansen kunne smykke seg med tittelen “Skytterkonge”, mens Mira Indergård ble “Skytterprinsesse av Hageseter”. Oliver Grøttan Olden fikk tittelen “skytterprins”. Det spørs om  ikke foresatte med fordel bør ta med tittelen når det ropes inn til middag i de neste 2 ukene.
Når en snakker om middag, så er det ikke sikkert at denne alltid er apportert på forhånd av en fuglehund. Det som er sikkert er at apportkonkurransen holdt høyt nivå, og hundene må ha trent en god del. Konkurransen var todelt. Første del var skudd etterfulgt av utkast av rype. Hundene ble her bedømt både ut fra kvaliteten på apportarbeidet og etter hurtighet. Disse vurderingene gjorde Vibecke Mohr og Aslak Digernes. Eva Solli håndterte  både startrevolveren og utkast av rypene med sikker hånd. I neste runde var det utskyting med dummylauncher. Vurderingskriteriene var de samme, men anvendt tid var viktigere. Skoglykkjas Ifa og Siv Anta Skilleås vant og kan beskue vandrepokalen fra kennel Blålyngen ett helt år. På sølvplass kom Rippys Varri og Ketil Boye Hansen. Bronsevinner var Brutus og Morten Hagen. Disse hundene vil nok også ha utmerket aksjon i fjellet siden de fikk Mera Dog hundefor fra Stabburet i premie. Jeg vil også takke Folldal JFF for lån av bane og minne om at foreningen har en flott 2-dagers utstilling i slutten av juli. Her kan en kombinere utstilling med en treningstur i Hjerkinnområdet i løpet av helga. Takk også til Hageseter Turisthytte som alltid tar godt i mot oss og gjør det lett å arrangere treff. Gratulerer til alle premievinnere og velkommen tilbake neste år alle sammen.   
Total
0
Shares

Siste kommentarer