Innertier

De_beste_AKDuetreffet hos Trond Olsen ble en innertier både når det gjaldt vær og hunder. Hvordan han har kontakt med værgudene er ikke så godt å si. Det er jo relativt fritt luftrom på Ottestad med lite høyspentlinjer og andre forstyrrelser slik at direktekontakten er lite forstyrret.Men det er vel egentlig likegyldig hvordan han gjorde det. Resultatet var passe fuktighet i bakken og passe soloppvarming som skapte bevegelser i lufta. Dette ga godt grunnlag for utøvelse av godt håndtverk med fugelhunder. Her fikk hunder sin første innføring i en altoppslukende lidenskap, finne fugl.

Per_A_Westgaard_og_Trond_HelsethAndre hadde denne lidenskapen allerede og presenterte sin fugl for fører. Noen fant roen etter at fuglen var fløyet, mens en siste gruppe kronet det hele med en “salutt” for en vellykket reis. Her var det mye å hente for de fleste, for fagfolk er fagfolk. Det hele ble avsluttet med en forrykende duecup hvor hundene startet parvis i UK og AK etter alder.Her gjaldt det å finne finne fuglen først. De 2 raskeste gikk til et spennende finaleslipp. Publikum kunne se og applaudere til vinneren av UK ble IS Isostar av Kjerringholm med e/f Erling Sørbøen og Camilla Hovdenakk, mens Eidemlias Troll e/f Joakim Løkken vant AK-klassen. Nr 2 i AK ble Ackers Rex Rocky e/f Kjell  Palerud. 3.plassen fikk Eraaks N Krutt e/f Joakim Løkken. På de øvrige plassene på premielista kom Vierkrullens Birka med e/f Harry Flathagen og Beste_UKVierkrullens Vito e/f Per A.Westgaard. All denne aktiviteten krevde påfyll av energi og væske til både tobeinte og firbeinte. Grillen ga lys og varme også videre utover kvelden og natta. Under premieutdelingen fikk Per Anders Westgaard og Trond Helseth overrakt det synlige bevis for at deres hunder hhv Ottorino’s Kaos og Vakkerdalens Kasper er opptatt i NPK’s eliteregister. Det hele ble applaudert av et meget sakkyndig publikum. Eurovision Song Contest ble ikke viet stor oppmerksomhet utover kvelden ettersom Eva Bente “visste” at Tyskland ville vinne. Derimot fikk vi et godt bevis for at pointerfolk er som sine hunder. Det de har lært, det sitter. Hele “Wonderful tonight” satt som et skudd under unison fremføring. Fremragende gitarspill av Trond ga inspirasjon til denne og andre sanger. Det ble også viet stor oppmerksomhet til mellommenneskelige forhold og hendelser i ulike landsdeler. Dette er ting som jeg sikker på at den enkelte senere vil kunne trekke frem og ha nytte av i hverdagen. 
Total
0
Shares

Siste kommentarer