Siste nytt fra Trøndelag 2010

duetrening

Dressurkvelder

duetreningMandagene 7. juni og 14. juni kl 18.00-21.00 er satt av til dressurkvelder hos Nina N. Kjeldsberg på Korsvegen (ca 4 mil sør for Trondheim), hvor det vil bli innlagt provokasjon med duer. Det er også mulighet for flere kvelder hvis behov og interesse.  Dette er fin trening  både for unghunder og de mer erfarne.   Ta med campingstol og kaffe. 

Påmeldingsfrist torsdag 3. juni og nærmere info ved henvendelse til DR, tlf. 90093077 eller mail  

En gladhistore fra Nord-Trøndelag

I Steinkjer bor unghunden Lucas Bauer og Maria på 13 år som har fått et helt spesielt forhold.

maria_lucasFor litt over 2 år siden anskaffet Geir Dahl fra Steinkjer sin første pointer etter tidligere å ha hatt flere vorstehere.  Foreldrene til denne pointeren med navnet Lucas Bauer er ikke ukjente Bjørklunds K Cito og den svenske tispen I Pax Maria Dux Femina Facti.  Men dessverre ville skjebnen det slik at eieren ble skadet i ei hofte og måtte gjennom en hofteoperasjon.  Den unge Lucas Bauer sine treningsmuligheter framover ble da høyst usikre.  Men da var det at Dahls datter Maria visste råd.  Hun begynte å trene hunden til å snørekjøre, og meldte seg like godt på løp i Trøndercupen ved årsskiftet.  Det viste seg at Maria og Lucas vant juniorklassen i denne cupen.  Det ble mange løp utover vinteren både i Norge og Sverige – og med meget gode resultater.  Godt gjort av en ung pointer og ei jente på 13 år.  I Vindelvsdraget i Sverige (verdens største stafettløp for hunder) fikk hun gå ankeretappen inn til Umeå på stafettlaget til Trondhjems Trekk- og Brukshundklubb.  Det hører også med til historien at Maria og Lucas skal delta på sommerhundekjøreskole i Engerdal i 7 dager sammen med de mest lovende unge under 18 år.  Der vil de lære mye om hundehold, trening, dressur, massasje og få konkurransetips fra drevne løpere.

Maria har bidratt til at Lucas har fått et meget godt treningsgrunnlag foran høstens trening og jakt, og har bevist at pointeren også er en allrounder i tillegg til jakthund.   Lucas har virkelig levd opp til navnet sitt i skisporet i vinter, så får vi håpe at far er godt restituert og skyter noen ryper for han til høsten.  Kanskje blir det også noen jaktprøvestarter? 

Ønsker Maria, Geir og Lucas lykke til videre i karrieren.

Total
0
Shares

Siste kommentarer