Endelig vart det høst

Sommeren 2009 var ikke særlig for rypene i fjellet. Takseringsrapportene var nedslående fra mange områder. De fleste hadde sett mange enkeltryper og en del par. Noen få hadde sett ett og annet stort kull. Det gikk historier om disse kullene i lang tid. Vi har holdt motet oppe fordi noen har fortalt om store rypekull som holdt til nede i skogen hvor en ikke hadde taksert. Hvis dette slår til kan en kanskje få skutt en rype eller to for unghunden, men over de gamle hundene bør en vel bare skyte et skudd i lufta. Da kan en vel rå på seg et vismutskudd. De skulle vel holde til det.

Selv om det ble liten produksjon av rypekyllinger i sommer, var det en del pointereiere som hadde brukt sommeren meget godt. På Midt-Norsk Pointertreff ble det stilt ut mange pene hunder. Svarttjønnholets A Pinto 10916/08 (NSUCh Altegeinos Andantino 2 – Charming Jossa) til Gøran Egil Rannstad fikk 2. UK av dommer Finn Adeler. Kullsøstrene Svarttjønnholets A Rikke 10919/08 til Leif Beckstrøm vant 1. UK, 1. UKK og HP, og Svarttjønnholets A Andantia 10918/08 til Ola Bråten fikk 1. UK og 2. UKK. Charming Jossa 08915/04 (NJCh (?) Setpoints A-Cop – Vestfjorddalens Vinn) til Asbjørn Stensrud, innehaver av kennel Svarttjønnholet, ble denne gangen tildelt 2. BK. Britt Mikaelsen viste frem Vierkrullens Trollvind 11285/07 (NSJCh Østbergets Lotus – NUCh Huldreveien’s HT Vidda). Finn Adeler ga han 1. UK og 2. UKK. Nils Petter Pettersen hadde tatt turen fra Røros med Metrinelunds Thilde DK 10297/08 (DKUCh Metrinelunds Ricco – Blålyngens Trille). Thilde ble vurdert til 1. JK og 3. JKK. Bente Bergersen erobret 2. AK med sin Genni Della Vertematese S48795/2008 (Bill – Ciupa Della Vertematese). Ove Persson stilte ut sin egenoppdrettete Gitvola’s Ets Embla 10274/07 (Gitvola’s Atl Tico – Bittermarkas PC Skreppa) som ble tildelt 1. BK og 4. BKK. Vierkrullen’s Hexa 11289/07 (NSJCh Østbergets Lotus – NUCh Huldreveien’s HT Vidda) ble vist frem av eier og oppdretter Trond Olsen. Dommeren ga Hexa 1. BK, 2. BKK, CERT og 4. BTK. Tronds bedre halvdel Eva Bente Lindseth gjorde det meget skarpt med Bittermarkas CS Vaschera 16358/05 (NUCh Karacanis Black Cash – NUCh Bittermarkas Ic Spardame). Hunden fikk 1. BK, 1. BKK, CK, 1. BTK og BIM. Vi gratulerer alle med meget gode resultater og håper at vi sees neste år på Hageseter.

Sommeren i år var fin på den måten at det sjelden var det for varmt. En kunne dressere og trene hunder nesten hver dag. Dette viste seg å gi positive resultater etter hvert.

KasperTrond Helseth stiller ikke på mange prøver, men han bruker å starte på Kjær med Vakkerdalen’s Kasper 04427/04 (Red Taps Luis Figo – Vakkerdalen’s Platina Scott). Det gjorde han i år også. Lørdag fikk Kasper 2. AK, men på søndag ble det 1. AK! Dette var ikke hvilken som helst 1.premie. Jeg siterer fra Iver Melbys kritikk ”I siste slipp holder Kasper en oppvisning en dommer sjelden får se. 3 x ganger fuglarbeid med reis på et godt spredt stort rypekull, 1 fuglarbeid uten reis”. Meget imponerende! Kaper har fått 1. AK på utstilling så han ligger meget godt an til å bli opptatt i klubbens eliteregister. Det er nok noen personer som i sitt stille sinn har omdøpt Kjærterrengene til Vakkerdalen for finalen ble vunnet av mor til Kasper, også hun med 4 fuglearbeider i finalen. Og som om ikke dette var nok, så fikk et annet av hennes avkom, Vakkerdalen’s Birdie 26692/07 (Int. NSUCh Bjønroas Punto – Vakkerdalen’s Platina Scott) til Jon Ivar Grefsrud 1. UK. Jon Ivar er en sindig kar som ikke dresserer unghunder for tidlig, men venter til han Eidemlias Trollmener hunden er moden for dressur. Nå fikk han ånden over seg i vår og dresserte Birdie. Dette gjorde han forbilledlig for Birdie holdt i mange sterke provokasjoner fra både makker og ryper på Kjær. I sitt siste fuglearbeid fikk hun vist reis og ro i oppflukt og skudd, mens Jon Ivar lå så lang han var i myra. Han fikk skutt på oppfordring fra dommeren, og Birdie var komplett i ro. En annen ekvipasje som også kan gjorde det helt store i Norsk Derby i høst er Eidemlia’s Troll 11550/08 (NJCh Høgdebrotets Pluto – Lytingfjellet’s D-Lille My) til Joakim Løkken. Troll og Joakim gjorde det meget bra i vår, men manglet litt. Nå klaffet det hele og Troll fikk 1. UK på Kjær.

 

Håvar Skinstad har også vært på Kjær med Orrtuva’s Roni 10868/08 (Vierkrullen’s Spot – Ylajalis Gaya) og fått 2. UK

Per Anders Westgaard og Mads Austeng startet sin Vierkrullen’s Vito 26055/08 (NJCh Høgdebrotets Pluto – NUCh Huldreveien’s HT Vidda) og fikk 2. UK på Kjær. Westgaard og Austeng startet Vito også på Røros 29. og 30.august hvor Vito fikk 2×1. UK. Vi gratulerer og ønsker alle unghundene lykke til i Derby.

Litt senere på høsten startet Kongsvoldprøvene, og her fikk NJCh Høgdebrotets Pluto 14781/00 (NSUCh Østbergets Lotus – NUCh Bubbi) til Trond Olsen 3. VK kval på trippelprøven 28.august. Samme premiegrad fikk også Charming Jossa 08915/04 (NJCh Setpoints A-Cop – Vestfjorddalens Vinn) til Asbjørn Stensrud. Undertegnede startet NUCh Skarsemsløkkja’s Dobler 14228/01 (SJUCh Offerdalens Cliff – Svarthettas Ronja) på samme prøven og fikk 2. AK. Håvard Otto Rudi starter ikke mye, men Eraaks N Ola 14698/01 (NSJCh Østbergets Lotus – NJCh Eraaks Effie Marconi) tar han frem for de store anledninger. Under NM på Kongsvold 4. og 5.september fikk Ola 1. VK/CK kval og 3. VK semifinale. Marianne Steenland er travelt opptatt med både dyrlegejobb og avlsråd i NPK i tillegg til diverse arrangement rundt om i Sør-Norge. Hun rakk likevel å starte Ylajalis Sult 11596/01(NUCh Snusen av Kvervelvind – Ottorino’s Ola Pova) på Dalsbygdaprøven til Østerdal fuglehundklubb, hvor Sult fikk 2. AK. Gratulasjoner til alle premievinnerne. Lykke til videre utover høsten på prøvene, og skitt jakt!

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer