Siste nytt fra Nord Norge nord 2009

Ronny med Stilladalens Mia 2 x 1 pr AKSennalandsprøven m/CACIT, Ofotenprøven og Skogsfuglprøve på Reinøya 17 – 18.10.09

Vi gratulerer Ronny Bang Amundsen som på Sennalande fikk 2 x 1.pr AK på Stilladalens Mia. Til vinteren skal denne lovende hunden ut å kjempe om VK premier.

Og på skogsfulg prøven på Reinøya viste Jimsrypas Pia til Halvar Lockertsen sin klasse med å innkasere 1.pr AK skog. Skipsfjordhønas Texi ført av Tom Ditlefsen fikk 2.pr AK skog.

Denne siste prøvehelga her nord er det Vest-Finnmark Fuglehundklubb som ønsker velkommen til Sennalandsprøven. Ofoten Fuglehundklubb ønsker velkommen til prøve i Sjomen. Mens Karsløy Jæger og Fiskeforening for første gang arrangerer skogsfuglprøve på Reinøya utenfor Tromsø.

Pointer resultater fra Sennalandet, Ofoten og Reinøya finner du: Her

Alle jaktprøvveresultater Nord-Norge Nord 2009 : Her  (128 premier)

Alle utstillingsresultater Nord-Norge Nord 2009 : Her  

Marit og Giron 2 x 2.UK i NordreisaVesterålsprøven m/CACIT og Nordreisaprøven 10 – 11.10.09

Rypejægerens Giron og Marit Mortensen fikk i dag en ny 2.pr UK i Nordreisa, i følge eier ble han litt rå i dag.

Med 2 x 2.pr UK denne helga har Giron klatret helt opp til andre plassen i Pointer Cupen for unghunder med 17p, to poeng bak Jimsrypas Kitty til Jim Theodorsen som leder med 19p. Når vi i tillegg har Stilladalens Mia til Ronny Bang Amundsen på delt tredje plass med 15p så lover dette meget godt for fremtiden.

Kari-Mor som desverre gikk bort tidligere i år leder fortsatt Pointer Cupen høyfjell og distriktet Nord-Norge Nord har til nå 124 premier som er ny rekord for NNN Smile

Ingen pointere ble premiert i VK finalen i Vesterålen, men Barentsviddas Kleopatra til Ketil Sollid fikk 2.pr AK i dag.

Pointer resultater fra Vesterålsprøven og Nordreisaprøven finner du: Her

Barentsviddas Aragorn og Ørntuas C AikoI VK kvalik i Vesterålen har Ørntuas C Aiko til Stian Henriksen fått 1.pr VK, mens Barentsviddas Aragorn til Christian Sletbakk fikk 2.pr VK.

Rypejægerens Giron og Marit Mortensen tok turen til Nordreisa, og de har i dag fått belønning for kjøreturen med en fin 2. pr UK. Jutevatnets Cox til Wenche Wara fikk også 2.pr UK i dag, moro at disse lovende unghundene viser muskler på “vinterføre”. 

 

Geir Roger med Zita og Ronny med JokerRingvassøyprøven 02 – 04.10.09

Mye snø i fjellet og ujevnt med ryper gjorde det vanskelig å få premier på Ringvassøyprøven. Men til tross for dette ble det fine pointerpremieringer. Lørdag var det påny unghunden Rypejægerens Giron til Marit Mortensen som imponerte med 1.pr UK. Rypejægerens Sasicaia til Ketil Sollid ført av oppdretter Tone Kanestrøm fikk 2.pr UK.

Søndag var det VK hundene som markerte seg. NORD UCH Karacanis Zita til Geir Roger Hagenes fikk 1.pr VK finale, og Joker til Ronny Hartviksen fikk 2.pr VK finale. Likko’s Kasper til Hans Sandsdalen fikk 1.pr UK denne dagen, gratulere.

Pointer resultatene for NNN fra Ringvassøyprøven finner du: Her

Knutsø Nord mot SnøhettaDenne prøvehelga er det Tromsø Fuglehundklubb som ønsker velkommen til Ringvassøyprøven. Sekretæriatet er lagt til Skogsfjordvannet grendehus på Ringvassøya. Det blir VK og kvalitetspartier i UK/AK begge dager. Terreng benyttes både på Ringvassøya og Vannøya og værutsiktene er sånn passe med utrygt for regn og sludd i helga.

Vi har også deltakere fra vårt distrikt på NKP Kongsvoldprøven. Geir B. Larsen har både VK og UK hund påmeldt til start, og på morrakvisten i dag sendte han oss dette bilde fra VK partiet på Knutsø Nord.

De premierte i Norsk Derby finaleNorsk Derby 2009

Jim Theodorsen og Jimsrypas Kitty tok den lange turen fra Tromsø til Kongsvold for å være med å kjempe om seier i Norsk Derby. Kitty tok seg videre fra kvalifisering og semifinale på søk og var en av 3 pointere som nådde finalen.

Dette er meget sterkt, da Kongsvold terrengene og spesielt biotopen der er utfordrende for våre unghunder.

Jim og Kitty klar til slippI finalen hadde jeg gleden av å gå som tilskuer og fikk en flott dag i fjellet. Allerede i andre slipp i første runde ble standarden satt ved at ES Tarpans Coca til Kjell Hansen fikk seg to fuglearbeid med røys. Kitty ville ikke være dårligere og fikk seg et fuglearbeid u/røys i første runde.

Når andre runde ble satt opp var det bare Kitty igjen av pointerne, og hun var rangert som nr 2 etter ES Coca da disse to var de eneste som hadde maktet fugln så langt. I andre runde hadde ES Coca sjans på ryper som ikke ble benyttet, og Jim øynet håp. Kitty startet ut i stor fart og gikk glitrende, fikk seg et fuglearbeid med røys, men også en sjans på ryper og stillingen var uforandret men marginal mellom Coca og Kitty. Senere fikk også KV Vessinglias Tuva til Trygve Vevang et fuglearbeid uten røys og gikk inn som nr 3 på lista.

Spenningen var til å ta å føle på da 3 runde ble satt opp, og det ble lagt opp til at runden skulle avsluttes med “finale” slipp mellom ES Coca og Kitty. Gjennom dagen hadde de aller fleste hundene sjanse på ryper, men som kjent er ikke alltid Kongsvold rypa like lett å hanskes med slik at når siste slipp i finalen skulle starte var det uforandret i toppen. Coca tok umidelbart føringen i slippet og beholdt denne og dermed var finalen avgjort. Vi vil med dette gratulere de premierte og spesielt Jim og Kitty som gjorde dagen ekstra spennende for oss med en flott 2.pr Norsk Derby finale 2009.

Så vidt jeg vet må vi helt tilbake til 1976 for å finne en pointer fra vårt distrikt som ble premiert i Norsk Derby finale. Da var det Kaisa til Per Anton Berg som fikk 5.pr Norsk Derby finale.

Jimsrypas Kitty har nå tatt over ledelsen i Pointer Cupen for unghunder og har hatt en glimrende sesong med 2 x 1.pr UK, 2. pr Arctic Cup kvalik, 4.pr Artic Cup finale og 2.pr Norsk Derby finale på omentrent like mange prøvestarter. Kitty skal det nå jaktes for, og jfr eier ikke stilles på prøve igjen før etter 2 års dagen i slutten av mars til neste år. Da er det jakten på 1.pr AK som gjelder.

Alle pointer resultatene for NNN fra Kongvold finner du: Her

Ronny og JokerNM Kongsvold, Börselv og Saltfjellet 04 – 06.09

Ronny Hartviksen og Joker var med helt til siste slutt i NM Høyfjell finalen på Kongsvold. En meget sterk prestasjon av Joker som etter 4 dagers avprøving fortsatt hadde krutt i beina. Vi ønsker ekvipasjen lykke til på SM kommende helg.

I Børselv fikk unge og lovende Jutevatnets Cox til Wenke Wara 1.pr UK på lørdag. På søndag var det Rypejægerens Giron til Marit Mortensen som imponerte med høstens tredje 1.pr UK. Lykke til på jakta til dere alle.

Alle pointer resultatene for NNN fra Kongvold, Börselv og Saltfjellet finner du: Her  

I dag startet NM höyfjell kvalifisering på Kongsvold og flere av våre beste VK hunder har tatt turen dit. Joker til Ronny Hartviksen som gjorde en god figur på lagmatchen forleden dag slo til med 1.pr VK kvalifisering. Forfjorddalens Gard til Rune Strandskog fikk 3.pr VK, og Örntuas C Aiko til Stian Henriksen er med videre på sök.

1.VK IS Troya 2.VK P Kari-MorTromsøprøven m/CACIT, Varanger og Hinnøyprøven 29 – 30.08.09

Mange flotte resultater til pointeren fra vårt distrikt denne helga. Evigunge Kari-Mor til Wiggo Ditlefsen fikk 2.pr VK finale Tromsø, Jimsrypas Kitty til Jim Theodorsen bekrefter solid derbyform med 1.pr UK og prøvens beste unghund. Vattvikens Kawa til Harald Jan Edvinsen fikk 1.pr VK kvalik Saltfjellet, Forfjordalens Gard til Rune Strandskog fikk 3.pr VK finale samme sted. Joker til Ronny Hartviksen er for sine prestasjoner i høst tatt ut til å representere NPK på NM lag, vi ønsker ekvipasjen lykke til.

Alle pointer resultatene for NNN fra Tromsø, Varanger, Hinnøya, Saltfjellet og Kongsvold finner du: Her 

Ny prøvehelg er på trappene, og mens vi venter på den kan vi melde at premiesankeren Joker til Ronny Hartviksen slo til med 1.pr VK m/CK på trippelprøven på Kongsvold i dag. Kanon stærkt, blir det flere resultater på ekvipasjen i helga så vil vi tro at de er heite kandidater til NM lag neste helg :o) 

 

 

Rypejgerens Sassicaia 2.pr UK MelåaSenjaprøven m/CACIT, Melåa og skogsfuglprøve i Pasvik 22 – 23.08.09

Helt ny i prøvesporten stilte Marit Mortensen sin unghund Rypejægerens Giron for aller første gang på jaktprøve på Senja. Det ble stor suksess for ekvipasjen som med 2 x 1.pr UK helt sikkert er motiverte til flere jaktprøvestarter i høst. På Melåa stilte Ketil Sollid sine to skarpskodde pointere, og med 2.pr UK på Rypejægerens Sassicaia, og 1.pr AK på Barentsviddas Kleopatra regner jeg med at han smiler fra øre til øre til langt inn i jakta.

Alle pointer resultatene fra Senja, Melåa og Pasvik finner du: Her  

En annen som imponerer med sine viltfinneregenskaper er Joker til Ronny Hartviksen som fikk 2. pr VK finale på Senjaprøven. På skogsfuglprøven i Pasvik fikk Stine Marie Pedersen 2.pr AK Skog på Miss Crazy, og Kristine Rønning fikk 2.pr AK Skog på sin Ørntuas D Diver, gratulere.

Endelig er høstens jaktprøver i gang igjen her nord. Midt-Troms Fuglehundklubb ønsker velkommen til Senjaprøven med hovedkvarter på Finnsnes Camping. Harstad og Vesterålen Fuglehundklubb ønsker velkommen til Melåprøven. Og i Pasvik arrangeres det skogsfuglprøve. Mange lovende ungpointere skal i aksjon, AK hunder som jakter høyeste premiering og drevne VK hunder som skal dokumentere sin kvalitet.

Vi ønsker alle lykke til med høstens jaktprøver og rypejakt.

Paul Ronny med Red Taps TrajSommerens Utstillinger:

Sommeren er utstillingstid, og mange pointereiere har benyttet denne stille tiden til å vise frem sine flotte hunder. Dette er en aktivitet som ikke alltid er like lett å fange opp og få lagt inn på pointersidene så vi oppfordrer eierne selv til å melde inn utstillingsresultatene til DR.

Fra Paul Ronny Geschib i Alta har vi fått melding om at 15337/04 NUCH Red Taps Traj ble stilt i Gallvare den 27 juni, og at han nå står for tittelen INT NSUCH.

Geir Roger Hagenes har stilt sin 04853/06 NSUCH Karacanis Zita i henholdsvis Rovaniemi, Finland og Piteå, Sverige og at hun nå står for tittelen INT NORD UCH. Vi gratulerer begge med utmerkede resultater og vil oppdatere databasen så snart NKK har ferdigbehandlet sertifikat søknadene.

 

Rune med Rypa og NemiAltaprøven m/CACIT ogArctic cup24 – 26.04.09

Vi tar av oss hatten og gratulerer våre ungpointere som gjorde en strålende innsats i Arctic Cup. Stilladalens Mia til Ronny Bang Amundsen imponerte med 1.pr AC kvalifisering, og 1.pr AC finale. Jimsrypas Kitty til Jim Theodorsen er 13 måneder og et kjempetalent, 2.pr AC kvalifisering og 4.pr AC finale er sterkt.

Harald Jan Edvinsen dro til Hatfjelldal med sin nye VK hund Sildrebekkens Lola og fikk 3.pr VK kvalifisering.

Sent søndag ettermiddag ble det klart at også den 3 dagers VK’en ble vunnet av pointeren. Ørntuas C Rypa til Rune Hoholm slo til med 2.VK m/CK kvalifisering og 1.pr VK m/CACIT finale, glimrende. Når i tillegg Kari-Mor innfrir og drar i land seieren i Fuglehundcup med 4.pr VK kvalifisering og 4.pr VK semifinale kan vi bare ta ferie og smile fra øre til øre helt frem til høstens prøver starter igjen :o)

TRILLER avslutning i nord

Wiggo og Kari-MorI år som i fjor blir dette en trilleravslutning for landets beste VK hunder. Kari-Mor leder Fuglehundcupen med 60p tett fulgt av IS Irskesjøens Nix med 55p og IS US Kuling med 46p. Kari-Mor og Nix møtes i Alta mens Kuling prøver seg på poengsanking i Rolf Sevendals Minneløp. Også i Arctic Cup har vi store forventninger til de 11ungpointerne som stiller til start. Totalt 43 unghunder starter ut i 3 AC kvalifiseringspartier første dag for åkjempeom åbli en av de 17 -18 hundene som skal videre til AC finalen.

 

Ørntuas C AikoNKK Utstilling Harstad 18.04.09

Samtidig som Altevannsprøven arrangerte Harstad og Vesterålen Fuglehundklubb NKK utstilling i Harstad. Her bleflotte representanter for rasenvist frem med stor suksess. Og Ørntuas C Aiko gikk helt til topps med NKK CERT og CACIB og kan nå smykke seg med tittelen NUCH.

Resultater NKK Harstad:
Heinådalens ASK (13682/07) 2BK
Ørntuas C Aiko(21717/03) 1BK – 1BKK – 1BHK – BIR – 3BIG – CK – Cert – CACIB
Karacanis Lia(04856/06) 1BK – 1BKK – 2BTK – CK – Cert – Res.CACIB
Karacanis Zita (04853/06) 1CHKK – 1CHK – 1BTK – BIM – CK – CACIB

Rune og Ørntuas Rypa 1.pr VK m/CKAltevann II og Børselv 18 – 19.04.09

I dag søndag morgen herjer uvær over Altevann, oppropet er foreløpig utsatt til kl 10:00. Har akkurat fått melding omat VK finalen ble stoppet etter 3 slipp pga null sikt og at deltakerne der er på vei hjem.Samme skjebne led flere av kvalitetspartiene.

På Altevannprøvens første dag har Ørntuas C Rypa til Rune Hoholm fått en flott 1.pr VK m/CK. Forfjordalens Gard til Rune Strandskog fikk 5.pr VK, og Joker til Ronny Harviksen fikk 6.pr VK. Oterbekkens Vargas til Knut Augustinussen er påny klar for VK med 1.pr AK, gratulerer.

Knut og Oterbekkens Vargas 1.pr AKKari-Mor og Wiggo Ditlefsen dro tilBørselv, og herble detny suksess på ekvipasjen med 1.pr VK m/CK kvalifisering og 2.pr VK finale. Ottorinos Bono til Bernt Eriksen fikk 2.pr VK kvalifisering.Og i UK har Hammerpoints Ao Grom til Jan Halvorsen kvalifisert seg til Artic Cup med 1.pr UK. Stilladalens Kaisa til Håkon Helsvikoppnådd en ny 2.pr UK.

Distriktets pointer resultater fraAltevann og Børselvfinner duHER

 

 

Wiggo og Kari-MorNM Lag Vinter, NM Vinter og Exit Cup Andøya 02 – 05.04.09

Kari-Mor til Wiggo Ditlefsen fikk i dag 4.pr VK NM vinter finale, vi tar av oss hatten for en STOR hund og gratulerer ekvipasjen med glimrende innsats.

I Exit Cup finale lå lenge Ravnkloas B-Dreng til Inger Lill Løkås Pedersen godt ann med fuglearbeid. Men i en siste 5 minutters runde ble det en støkk med påfølgende uro og takk og farvel for denne gang.

I kvalitetsklassen har Barentsviddas Kleopatra til Ketil Sollid fått2.pr AK, og det fikk ogsåRonja til Øystein Pedersen!!

Distriktets pointer resultater fraAndøyafinner duHER

Familien Dahl med ny pointervalp og datter på 8 mnd i pulkKari-Mor til Wiggo Ditlefsen fikk i dag 6.pr VK semifinale og er klar for NM finalen. Ørntuas Rypa til Rune Hoholm er videre til NM finale på søk. Det samme er Red Tas Luis Figo til Bjørn Smistad.Sterkt av disse ekvipasjene og vi ønsker lykke til i morgen.

 

I Exit Cup kvalifisering har Ravnkloas B Dreng til Inger Lill Løkås Pedersen i dag fått en flott 3.pr VK, lykke til i morgen.

Jimsrypas Torres 1.pr UKAnders og Henningknausens Tore HundI tillegg fikk Henningknausens Tore Hund tilAnders Eidissen1.pr AK og og ble NPK elitehund i dag. Jimsrypas Torres til John A. Solstad 1.pr UK og Artic cup biletten på fredag. I dag lørdag ble det 2.pr UK, kanon.

11 pointere videre til semifinale etter NM vinters første dag. Av disse er 9 fra vårt distrikt, kanon bra. Resultatene finner du på resultatlinken nedenfor.

Kittilsen m/Vestfjordalens Joker Ditlefsen m/Kari-Mor Lockertsen m/Jimsrypas PiaI morgen braker det løs på Andøya med historiens førsteNM Lag vinter. Og som gode nord norske patrioter vil vi spesielt gratulere Kari-Mor og Wiggo Ditlefsen samt Jimsrypas Pia og Halvar Lockertsen med vinterens fremragende resultater som har kvalifisert dem til å presentere NPK i denne lagmatchen.

Med på laget får de Vestfjorddalens Joker til Sven Tore Kittilsen og vi oser av forventninger og ønsker laget lykke til.

Deretter starter NM Vinter kvalifisering på fredag hvor 200 hunder kjemper om å bli blant de 20 finaledeltakerne på søndag. Vi har en NM vinner å forsvare, og pointeren har tradisjon for sterke resultater nettopp her. Lykke til, vi skal så godt vi kan forsøke å holde dere oppdatert gjennom helga.

 

Vannøya finale vinnereVannøyam/CACIT27 – 29.03.09

Tre strålende dager til ende på Vannøya og totalt 81 jaktprøvepremier. Av disse fikk pointerne 21 stk eller 25 % om man vil, ikke værst. På bilde ser vi blant annet NJCH Kari-Morog Wiggo Ditlefsensom fikk 2.pr VK finale, og NJCH Ramfløydalens Troy ført av Said Nordin som fikk 3.pr VK finale.

Pointer resultater fraVannøya og Sennalandetfinner duHER

 

Wiggo og Kari-MorHalvar og Jimsrypas PiaKari-Mor er i storslag og en het kandidat til NM lag vinter etter 1.VK m/CK i kvalifisering, 1.VK m/CK semifinale, og 2.pr VK finale. Jimsrypas Mia bekrefter solid form etter dagens 1.pr AK og fire komplette fuglearbeider, hun blir også vanskelig å komme utenom :o)

Geir Roger og Karacanis ZitaI tillegg vil vi gratulereBarentsviddas Aragorn til Christian Sletbakk, Karacanis Zita til Geir Roger Hagenes, Ottorinos Bono til Bernt Eriksen, Skipsfjordhønas Funny til Wiggo Ditlefsen, Skipsfjordhønas Texi ført av Silje Ditlefsen på sin første prøvestart samt Ørntuas E Nemi til Rune Hoholm som alle fikk sine første VK premieringer.

Jenny med Jippi og XiNPKformann Harald Jan Edvinsenfikk 1.pr AK på Sildrebekkens Lola fra eget oppdrett, og Jenny Richardsen fikk påny 1.pr UK på JIPPI og troner på toppen av Pointercupen for unghunder. Og så må vi ikke glemme to nye lovende unghunder nemelig Hammerpoints Ao Guiness til Øystein Nilsen som tok turen nordover med hell og fikk 1.pr UK samtJimsrypas Senior Torres til John A. Solstad som fikk 2.pr UK. Grattis til alle dere somer nenvt og til dere andre som ikke er glemt menogså fikk fine premieringer i helga (jfr link tilresultatlisten fra prøven), og lykke til neste helg på NM vinter Andøya.

Paul Ronny og Red Taps TrajSennalandprøven 28 – 29.03.09

Vest-Finnmark Fuglehundklubb ønsket velkommen til Sennaland prøven med 2 dagers VK og kvalitetspartier UK/AKbegge dager. Her gikk Red Taps Traj til Paul Ronny Gschib videre fra kvalifisering til finale på søk, og finaledagen gikk han helt til topps med 1.pr VK finale. Stilladalens Mia til Ronny Bang Amundsen fikk 1.pr UK og er klar for Artic Cup.

Grattis til begge to som fikk topp premier på en prøve medfå premieringer.

 

 

Halvar og Jimsrypas Pia 1.VK m/CACITArnøyprøven m/CACITog Gallokprøven m/CACIT21 – 22.03.09

På Arnøya ble VK finalen vunnet av Jimsrypas Pia til Halvar Lockertsen. Etter 3.VKkvalifisering slo hun til med 1.pr VK m/CACIT finale, store gratulasjoner fra dine pointer venner. I tillegg fikk Heinådalens Ask til Jon Dagfinn og SølviAspenes 1.pr AK, og UK hunden Ørntus F Bree til Søren Einarsen 1.pr UK.

I Gallok fikk A-My til Bjøre Pedersen 2. pr VK kvalifisering, og Ottorinos Bono til Bernt Eriksen 1.pr AK.

Pointer resultater fraArøyprøven og Gallokfinner duHER

Jippi og Jenny i midtenAltevannsprøvenm/CACIT14 -15.03.09

Denne helgavar det Midt-Troms Fuglehundklubb som ønsket velkommen til Altevannsprøven.Det ble arrangert to dagers VK m/CACIT samt UK/AK partier begge dager.

Joker til Ronny Hartviksen starter prøvehelga med en 1.pr VK ikvalifiseringen, i finalen ble ingenpremiert men det manglet ikke på muligheter.JennyRichardsen fikk 1.pr UK på Jippi og erklar forArtic Cup, grattis Jenny og Ronny.

Pointer resultater fraAltevannsprøven finner duHER

Halvar og Jimsrypas Pia 1.pr AKTromsøprøven, Lofotprøvenog SM i Merkenes 07 – 08.03.09

Jimsrypas Pia tilHalvar Locertsen fikk 2.pr AK i går og i dag slo de til med 1.pr AK på Tromsøprøven. Glimrende,vi gleder oss til VK debyen.Og Jimsrypas Kitty til Jim Theodorsen fikk 1.pr UK på sin første start og er nå klar for Artic Cup.

I Lofoten ble ingen pointere premiert, og i SM iMerkenes blåste finale dagen bort slik at ingen vinner kunne kåres. Joker til Ronny Harviksen ble da stående med 4.pr VK kvalifisering.

Pointer resultater fra Tromsøprøven og Svensk Mesterskapfinner du HER

Ørntus E Nemi 1.pr AKSenjaprøven 28.02 – 01.03.09

Forholdene på senja var tunge i de fleste terrengene, og det ble ikke for mange premier heller. MenØrntuas E Nemi til Rune Hoholm slo til med 1.pr AK og blir en hard nøtt i VK fremover.

 

Vi gratulerer alle de premierte.

 

Pointer resultater fra Senjaprøvenfinner du HER

 

VK partietVesterålsprøven 21- 22.02.09

 

Harstad og Vesterålen Fuglehundklubb er først ute her nord med vinterprøver i år. Hovedkvarteret er på Sortland medto dagers VK samt kvalitetspartier begge dager.

 

En fin start for pointeren med 1.pr VK til Ørntuas C Aiko til Stian Henriksen, 1.pr VK tilførste premiesankeren Kari-Mor til Wiggo Ditlefsen og 1.pr AK til Jimsrypas Ottar til Alf-Tore Bølgen.

 

Pointer resultater fraVesterålsprøvenfinner du HER

 

 

Deltakere i By kampenPointertreff i Vesterålen 13- 15.02.09

Nær 30 ivrige pointerentusiaster hadde møtt opp, og stemningen var upåklagelig.

 

Etter at alle var innkvartert ønsket DR’ene Lisbeth og Ronny velkommen. Halvard holdt et interessant foredrag om gamle dagers jegere i Vesterålen. Som avslutning var han inne på at Rune Hoholm, som er fra stedet, har løftet arven fra tidligere tiders jegere. Nyttig å vite at Ørntua (Kennel Ørntua) er en terrengprofil ikke langt fra Toftenes.

 

Midt-Troms ble vinnerne av By kampenDet ble så foretatt trekning av partiene til ”Bykampen” hvoretter dommerne Geir Stenmark og Hjalmar Johansen informerte om regelverket til Høyfjellspokalen.

 

Lørdag startet med at Ketil Sollid tok med et parti med ferske førere og ditto hunder til Klo/Strengelvåg. En del fugl gjorde dette til en god dag for deltagerne. De seks partiene for ”Bykampen” startet utover Stormyra og det viste seg snart at det var kjempetungt, med halvmeteren sugende snø. Tross forholdene var det noen som kom seg greit frem, bl.a. Barentsviddas Aragon til Christian Sletbak som ble beste hund på det seirende laget, Midt-Troms. Sammen med Ørntuas CAiko, Stian Henriksen og Ørntuas CRypa, Rune Hoholm scoret man 39 poeng.

 

Lag nr 2 ble Tromsø 2018 med Bjørklunds XI, JennyRichardsen som med fuglearbeide ble mestscorende ekvipasje. Populært at ”ungjentene” banker gutta! De øvrige på laget var Ravnkloas BDreng/ Inger Lill Pedersen og Karacanis Cita, Geir Roger Haganes. Poengsum ble 38.

 

På delt tredjeplass fulgte NN Sør og Harstad med 31 poeng.

 

Etter Rune Hoholms meget interessante innlegg om hunder, dressur og jakt gikk man til bords for å spise lever, torsk og rogn. Kraftig kost altså, og man trodde at folket ville ta tidlig kveld. Neida, festen fortsatte utover kvelden og natta slik at treningen på søndag ble litt kortere enn beregnet.

 

Alt i alt en flott helg på Toftenes med et særdeles trivelig vertskap! Kanskje vi gjentar arrangementet neste år?

 

Lisbeth og Ronny

Ole Ingebrigtsen
web-support NNN

Total
0
Shares