Treningssamling på Digerneset og Sollerøya 9. og 10. august

DeltagereEn fin blanding av UK og AK – hunder deltok på årets samling med svært forventningsfulle eiere. Etter grilling og hundeprat ut i de små timer lørdag kveld møtte vi søndag morgen opp på stranda nedenfor den gamle fjellgården Haugsetvollen der “Anna i Ødemarka” i sin tid levde. Etter båttransporten ut til Digerneset delte vi gruppa i to, og hundene fikk lange skikkelig ut etter noen lange sommeruker i bånd. Flere av hundene viste seg som gode søkere, men det var dessverre lite fugl å se på Digerneset i år. Kun tre av hundene kom i fugl denne dagen, og noen var nok litt skuffet over det.

Mandagen opprant og Sollerøya sto for tur. Ryktene gikk om minst 12 rypekull der ute og mye skogsfugl, så vi gledet oss. Denne dagen ble det endelig litt action. De aller fleste fikk flere støkk og-standsituasjoner, og vi fikk “justert” hundene i fugl. Noen må hjem og jobbe litt mer med grunndressuren, men mange fungerte kjempefint med ro både i støkk- og standsituasjoner. Det var morsomt å se at flere av de litt heite unghundene viste god framgang utover dagen; støkk og ramp ble til stand og ro hos flere hunder. Jeg tror de aller fleste var godt fornøyd etter to dagers trening selv om det hadde vært lite fugl første dagen.

Alt i alt var det en trivelig samling med mye sosialt samvær på kvelden og god oppvartning og innkvartering på Rønningen som vanlig. Takk til Steinar og Åse Sørlie og Frode Stenerud som stilte opp som instruktører/kjentmenn i tillegg til undertegnede.

Gjermund Aas

Total
0
Shares

Siste kommentarer