Midt-Norsk Pointertreff 2009

”De e sommer, de e sol og Hageseter blir et hommelbol”unge_skyttere

En lett omskriving av De tre små kineseres sang passer godt på årets pointertreff hvor sola og fuglehundfolket strålte om kapp.  Årsakene til folks gode humør kunne  være så mange, men fremtiden ser lys ut fordi pointerfolket har både flinke barn og gode hunder. Barna viste sine ferdigheter i en forrykende skattejakt rundt om på Hageseter turisthytte hvor treffet som vanlig var lokalisert. Skattene de lette etter var alt fra runde steiner og til gafler. Raskest tilbake av alle 14 barna, med sekken full av skatter og tildelt et napp i kennel Maifjellets vandrepremie, ble ”Team Olsbø” med Aslak, Lise og Tina. De var tett fulgt av nr 2 ”Team Beckstrøm” med Karianne og Julie, og nr 3, Linus og August Nystrøm. 

 skattejaktvinnere

 Morgendagens kvinner og menn var ikke bare raske og observante. De var også gode skyttere. I luftgeværskytingen ble Eirik Mohr Hansen skytterkonge, Ingvild Mohr Hansen ble skytterdronning, Glenn Dahl ble skytterprins og Thea Marie Westbye skytterprinsesse. Alle skytterne fikk selvsagt premie hvor det var spesielt populært at NPK’s æresmedlem og kongepokalvinner Tore Leistad hadde satt opp pokaler. Hagesetertreffet er kanskje det eneste sted i Norge hvor vi kårer hele den kongelige familie på skytterstevner?

 I naturstien viste både familielag og sammensatte lag at de kan mye om fjellet de ferdes i. Vinner ble Bjørsølias hyttesameie som nok kan ha mange trivelige kvelder med prestisjefylt kubbespill. Ingvild, Eirik og Hallstein Mohr Hansen kom på 2.plass, like foran Anny og Henning Fureli på 3. Leirdueskytingen i Folldal trakk mye folk. Her vi fikk leie bane, skudd og duer fra Folldal JFF.  Vi er en stor takk skyldig og oppfordrer pointerfolket til å delta på deres arrangementer.  Det var mye jevn skyting, men best av kvinnene ble Marit Pettersen med Bente Bergersen som nr 2 og Isa Merethe Sørli som bronsevinner. På herresiden vant Ivan Bunes tett fulgt av Dag Richard Øvergård og Otto Knudsen på 3.plass. Vi får håpe at varmværet og myggen kom før kyllingene klekket slik at årets rypeproduksjon blir bra. Disse skytterne vil jo ha litt ryper å skyte på slik at de får praktisert både egen skyting og de apportferdighetene hundene viste på treffet.  Til sistnevnte måtte hver hundeeier år stille apportkonkurransevinneremed egen fugl, et ressursbesparende tiltak som samtidig begrenset spredning av kennelhoste.  Hundene var både raske og godt dresserte så konkurransen ble jevn og hard. Trond Olsen vant og fikk napp i kennel Blålyngens vandrepremie med sin NJCh Høgdebrotets Pluto. Han kan ha en fantastisk jakt for nr 2 ble hans bedre halvdel Eva Bente Lindseth med Vierkrullens Trulte. Bronsevinner var Isa Merethe Sørli med Breidskarets Skade. Hun kan nok også se høsten lyst i møte med tidligere nevnte bronse i leirdueskyting. 

En varm dag fylt med aktiviteter krevde selvsagt påfyll av både energi og leskende drikke. Kveldens grilling, premieutdeling og lotteri ble toppet med en ”høydare”. The Pointer Brothers hadde lagt sin Reunionkonsert til Hageseter. Bjørn Plassgård på trekkspill, Finn Adeler med” bluesharpe” og Trond Olsen på gitar spilte til dans. En stor takk til dere!

the_pointer_brothers

Finn Adeler var også i sving tidlig neste dag hvor han bedømte 33 pointere i utstillingsringen, hvor 19 hunder var jaktpremierte! Hvilke andre raser kan oppvise en slik statistikk?  Ringsekretær Bjørg Hillestad holdt orden på det hele. ”Roint ringen sto folke og diskutert hoinnan”, men Finn holdt linja og avgjorde den knivskarpe konkurransen mellom BIR og BIM hvor Rex 02828/06 (Ottorino’s K-Burre Oskar – Brennmoen’s Tindra) eier Ove Eide, oppdretter Nils Ødegård, handlet av Guttorm Erstad ble Best I Rasen og fikk napp i vandrepremien Dovrepointeren. Bittermarkas CS Vaschera 16358/05 (NUCh Karacanis Black Cash – NUCh Bittermarkas IC Spardame) eier og fører Eva Bente Lindseth, oppdretter Dag Richard Øvergård og Ann Kristin Øverby ble BIM. 

Hanhundcertet gikk til Breidskaret’s Ottar 01725/06 (N INT UCh NV-04 Balder – Maifjellet’s Smilla) eier Knut Sevaldsen, Oppdretter og handler Leif J. og Isa M. Sørli. Tispecertet fikk Vierkrullen’s Hexa 11289/07 (NSJCh NMFL-03 Østbergets Lotus – NUCh NV-03 Huldreveien’s HT Vidda ) e/f/o Trond Olsen.

Beste unghund ble Røyskattlias Bianco Rosso 05167/08 (NSUCh Skoglykka’s Totti – NV-05 Mostodalens Iris) Eier Rolf Bredesen, oppdretter Gry Bjørge og Rolf Bredesen, handlet av Gry Bjørge. Bianco Rosso fikk da et napp i vandrepremien ”Trønderpoints unghundpremie”

 bim_og_bir

Vegard Digernes dømte ”barn og hundkonkurransen”. Her viste barna at de ikke bare kunne stille ut hundene, men også hadde lydige firbente venner. De to yngste klassene var så jevne at det ikke var mulig å kåre en vinner, men i eldste klasse var Karianne Beckstrøm med pointer Rikke et strå kvassere enn de andre. Det ble ”full premiering” i alle klasser med populære pokaler satt opp av Tore Leistad.

Kun to pointervalper stilte på valpeshowet og da begge var hanner, ble det kun kåret BIR-valp. Dette ble Vakkerdalen’s Barack til Arve Skilleås.

 Vi retter en stor takk til Mera Dog for utstillingspremier og lotterigevinster, Norske Stål hadde gitt vabeste_unghundkre og funksjonelle ostebestikk samt et flott akevittsett, Gausdal Landhandleri, Norsk Pointerklubb og Felleskjøpet hadde støttet treffet med lotterigevinster.

En stor takk også til Hageseter Turisthytte for at de la forholdene til rette for oss og gjorde det lett å avvikle arrangementet.

Støtt våre sponsorer, de støtter oss! 

Total
0
Shares

Siste kommentarer