Duer er gøy!

Når en går høyt ut på banen og lover å løse personlige problem, er det flott å lykkes. Alle de tilstedeværende på duetreffet hos Trond Olsen fikk til 2.vers av “Wonderful tonight” av Eric Clapton. Det var kanskje ikke så vanskelig med utdelt tekst, men når en virotuos håndterer gitaren ved bålet en junikveld, sitter teksten bedre.

Langt vanskeligere var det å få ulike fuglehunder til å lykkes like godt med duer. Trond Olsen viste hvordan det skal gjøres med unghunden Huldra. Hun avsøkte jordet i et gnistrende søk, kastet seg i stand, fikk dua til værs etter en kanonreis og tok imot applausen sittende på oppfluktstedet. Samme oppvisning hadde han året før med en annen hund, Trolla. Andre hunder gjorde det ikke på riktig samme måte. tenning på fugl, reising og ro i oppflukt var områder som krevde oppmerksomhet. Trond gjorde sitt aller beste med sine duer, godt assistert av Eva Bente. Oppmøtet av folk og hunder var særdeles bra med 11 hunder til duetrening, å det sier seg selv at den enkelte hund ikke ble ferdig den helga. Fremgangen var imidlertid påtagelig hos de fleste hundene. Spesielt var det en del hunder som ble adskillig friskere i reisen. Slike kontrollerte situasjoner ga både folk og hunder en trygghetsfølelse slik at det ble lett å avlære unoter og øve inn nye vaner. Fuglebehandling ble gøy og ikke en kilde til høye irriterte rop og utbrudd. Det skal bli morsomt å følge disse ekvipasjene utover høsten. Hundeeierne kan jo kanskje med fordel rydde plass i premieskapet.Duecupen var en ny del av arrangementet. Her startet 14 ekvipasjer. Det ble konkurrert i 2 klasser, UK og AK. I begge tilfeller ble 2 hunder sluppet i motvind, og konkurrerte mot hverandre. Den hunden som først fant dua vant og gikk videre til en finale. Her vant den hunden som brukte kortest tid. I UK vant Troll til Joakim Løkken, nr 2 ble Ronja til Håvard  Skinstad,og nr 3 ble Birk til Harry Flathagen. I AK vant Enok til Erik Kirkemo, nr 2 ble Huldra til Eva Bente Lindset og nr 3 ble Embla til Ove Person.Det hele var meget publikumsvennlig i det man kunne se finaleslippene fra stoler på terrassen. Premiene holdt form og volum utover kvelden. De kan til og med brukes under tilsvarende arrangement også i fremtiden.  Bente Bergesen kunne også fortelle at hennes hanhund Bjønroas Punto 12636/04 (NSUCH Altegeinos Andantino 2 – Bjønroas Mia) nå kan smykke seg med tittelen Int NSUCh NV-06 etter verdensutstillingen i Stockholm sist sommer. Ingun Raastad har også vært på utstilling med sin hund Eraaks Røde Embla 13384/06 (Ham-Nutens Heike – Tors Evita) og fått 1.BK, 1.BKK,BTK,  CERT og BIR.

Vi gratulerer alle med de flotte prestasjonene.   

Total
0
Shares

Siste kommentarer