Pointer til topps i Arctic Cup

Ronny med Stilladalens Mia AC vinner 09Pointer Stilladalens Mia gikk til topps i Arctic Cup i Alta. Vi gratulerer fører og oppdretter Ronny Bang Amundsen. Mia vant sitt kvalifiseringsparti med 1.pr AC kvalik, og var rangert som nr 1 av 18 hunder etter første dags kvalifisering. Her hadde hun et komplet fuglearbeid og fikk vist sine glimrende søkskvaliteter. Hele 11 hunder fra de tre kvalifiserigspartiene hadde med seg godkjente fuglearbeider til finalen.

Jimsrypas Kitty til Jim Theodorsen fikk 2.pr AC kvalik, og var rangert som nr 5 etter første dag med 2 fuglearbeider og 1 sjans på fugl. Jimrypas Kitty tok en flott 4.plass finale etter nok et komplett fuglerabeid i finalens andre runde, meget sterkt av en unghund på 13 måneder.

De premierte i Arctic Cup finale 2009Mia fortsatte med sitt utmerkede søk gjennom hele finaledagen, og var suverent beste søker. I føste runde pådro hun seg en støkk, og en stand uten resultat. Dermed falt hun ned på rangeringen fra 1 til 3 plass. I andre runde ny stand, fører er litt “heit” og gir reis på avstand, og Mia reiser djervt og presist ryper men blir for urolig i denne situasjonen til at den kan godkjennes. Like etter ny stand på Mia, med makker sekunderende bak. Fører går nå helt opp i situasjonen og ryper letter presist foran Mia som er rolig i oppflukt og skudd. Senere har hun sjans på ryper som letter i anvist terreng.

Ronny fornøyd med dagen og premierDisse plussene og minusene samt at hundene foran også imponerer gjør at Mia fortsatt ligger på 3 plass med Kitty på 4 plass etter andre runde. Og nå skal de 6 beste hundene gjennom en matchingrunde for å avgjøre den endelige rekkefølge. Det er jevnt og tett på lista. Avstanden fra Kitty på 4 plass og opp til ES Porsangerviddas Cyklon på 1 plass er marginal, og dommerne bestemmer at matchingslippene blir kjørt så lenge at forholdene mellom hundene er avklart. Kitty beholder sin 4.plass ved å holde unna for hund nr 5. Mens Mia viser sine eminente søksegenskaper på tungt vinterføre og klatrer helt til topps og tildeles 1.pr AC finale 2009. En fantastisk prestasjon av begge hundene :o)

Total
0
Shares

Siste kommentarer