Sterke familier gir gode resultater

Ingunn og RødeDet er viktig å komme fra gode familier både når det gjelder folk og hunder. Gode gener som får virke som de skal, gir  gode resultater. Ottorino’s Kaos 20678/02 vant på NVK’s prøve på Vinjeveien i februar. Kaos er etter Ylajalis Isak og Lytingfjellets Arrga og er eid og ført av Per A.Westgaard. Jeg har tidligere kommentert foreldrene hans, og det er tydelig at eplet ikke faller langt fra stammen her heller. Kaos har flere kullsøsken med gode prøveresultater både på høyfjell og skog. God familie og gener har også Eraaks Røde Embla 13384/06 (Ham-Nutens Heike – Tors Evita) og hennes eier og fører Ingun Raastad.

Embla har flere nære slektninger i Eraaks N og O-kull som har tatt godt for seg av premiebordet på jaktprøver. Embla ble klubbmester i AK i NPK avd Oslo/Akershus. Ingun har etter dette vært opptatt med studier og idrett for handicappede. Hun overlot derfor hundene sine til familien og dro på 3 ukers tur til USA i vinter. Dette må være en utmerket familie for etter hjemkomsten tok Ingun en lørdag med Embla i Øyerfjellet. Dagen etter fikk Embla 1.AK på Lauvåsenprøven til NGK. Det er tydeligvis ikke mye som skal til hvis en har god nok hund og finsliper litt på “diamanten”. Det er jo en trøst for alle oss andre som ikke har fått de samme resultatene. Mars måned er en fin tid for slik sliping. Dagene er passe lange. Temperaturen er ofte behagelig, så det burde la seg gjøre å få hunden i fugl.Treningshelga i Trysil er nå fulltegnet så en får bruke de rypeliene en kjenner fra før.

Uansett får dere ha en fortsatt flott vinter sammen med hund og ulike medlemmer av “rypefamilien”, skogshønsene, enten dere er alene eller sammen med andre. 

Total
0
Shares

Siste kommentarer