Avlsrådets Årsrapport 2003.

Avlsrådets Årsrapport 2003.

Avlsrådet bestod fram til Rep-møtet i mai av Otto Knudsen, Kjell Dypvik og Olav Schrøder. Den valgte leder Ulf Thomassen måtte på grunn av sykdom trekke seg på etterjulsvinteren. Olav Schrøder tok derfor over igjen som leder.Etter Rep-møtet 2003 bestod det nye styret  av leder Haavard Skogen, Otto Knudsen, Arild Skeivik og Kjell Duedahl. Den nye leder trakk seg senhøstes. De resterende i rådet drar lasset frem til Rep-møtet i 2004, da et utvalg skal legge fram  et utkast hva avlsrådet skal være og hva det skal drive med i framtiden.

Resultatene.
 Vi vil i denne rapporten nevne de største prestajonene,og heller henvise til de fyldige ropprtene fra Ditriktsrepresentantene, og til det nye i årboken i år: Alle 1.premiekritikkene i alle klasser.Dette er begynnelsen til forhåpentlig en bedre og interresantere årbok.Disse kritikkene vil senere suppleres med lavere premiegrader. Vi mener at dette gir et mere utfyllende bilde for de som vil orientere seg for avl. Ellers henvises til den nye Dogweb til NKK.Vi håper også at et nytt organisert avlsråd sammen med utvidete websider i vår klubb skal gi god og riktig service for medlemmene i framtiden.

Høystatusprøvene
NM Vinter.
Til NM.- finalen kom det 4 pointerer. Best av disse ble Westpoints Emil(Groushills Charming Lady-Westpoints Hr.Flick) som kom på en flott 2. plass i finalen etter å ha fått1.VK/CK i kvalifiseringen.Eier og fører Øystein Johnsen. Det var flere gode pointerpremieringer i vinnerklassen,:Etter 3.VK i kvalifiseringen avsluttet Setpoints A-Cop(Cliff-Famous) med 2.VK-semifinale.Denne  hunden eies av Roger Hermanstad og ble ført av Hans Simensen.   4.VK-semifinale og 2.VK-kvalifisering til Eikefjellets Mack( Koss- Eikefjellets Mitzi), eier og fører Harald Hartvgsen.4.VK-semifinale og 2.VK-kvalifisering til Ramfløydalens Eik(Affern Birk-Trutt..) Eik eies og føres av Jim Theodorsen. Videre i kvalifiseringen har vi disse premieringene:2.VK,Embercombe Partridge( Fowington Buzz-Wisser of Embercombe), Øystein Nilsen,2.VKRemfløydalens Troy(Birk-Trutt), Svein Andresen,4.VK,Eikefjellets Kaiza(Koss-Mitzi),Tore Bølgen.,5.VKForfjordalens Leo(Uno av Thorarin_Myrteigens Maja lisa),Geir Mathisen.5.VK Elektra(Likkos Kepler-Orretuns Junta),Ketil Sollid.
Ingen pointer  ble premiert i finalen i Exit Cup, men disse fikk kvalifiseringspremier:1.VK til Rypefotens Chuck Norris(Bordalens Cos-Vestan-åens Turt), Helge Pedersen,og 2.VK til Oterbekkens Mayse(Likkos Kepler-Oterbekkens Diva), Børge Simonsen.

NM Høyfjell.
Til finalen  fikk pointeren i år bare en hund,Østbergets Lotus(Østbergets Geisha-Vierkrullens Killer), eier og fører Trond Olsen. Etter 6.VK-kvalifisering og 2.VK-semifinale, gjorde Lotus sine saker bra i finalen , men et øyeblikk uoppmersomhet fra fører, gjorde Lotus på tampen av dagen en diskvalifiserende feil. Det var som noen sa: Stang ut fra seieren.
Ellers i NM høyfjell kan nevnes at Setpoints A-Cop( Cliff-Famous) til Roger Hermanstad fikk 2.VK og det samme oppnådde Rolf Eidsvåg med Skoglykkjas Rubi.

NM-Lag
Pointerlaget i år bestod av disse hundene:Westpoints Emil,(Charming Lady- Hr. Flick), Ø.Johnsen, Kjakan(Reinskarvets Mynt- Badstuåsens Fresia)B. Myhre, og Seacrofts Rappa(Black Luckys Tramp-Black Luckys Fly)P. O. Brekke. Dette laget gjorde en meget god innsats og med litt hell kunne de ha vunnet, men tok en solid 3. plass, bare 3 poeng bak vinneren

NM Lavland
Under NM-lavland som ble arrangert i regi av Hed/Opp- fuglehundklubb, fikk Trond Olsen som eier og fører skikkelig nettkjenning. Denne helgen det ble nå stang inn og NSJUCH Østbergets Lotus ble kåret til årets vinner, og fikk tittelen Norsk Mester Lavland 2003.
Westpoints Will( Bordalens Cos-Westpoints Bella) til Anne Grete Pedersen og Afferns Pjokk( Afferns Gunda -Garmann Ross) til Kjell Ivar Andresen Dette er to unge hunder som har bemerket seg i år. De fikk begge hver si 1.VK/CK under NM-lavland.

NM-Skog.

Nm-skog gikk i år lengst nord i landet i Pasvik. . Her fikk Hopfossens Harley, eiet av Atle Halvorsen, ført av Karl Jordan en god 4. pr. i finalen. Harley hadde i tillegg 1.AK i kvalifiseringen fredag og 1.AK i semifinalen på lørdag. Dette var solide saker på 3 dager.

Nordisk Pointermatch.

Denne matchen ble ingen suksess for oss. Laaget bestod av disse Black Luckys Copiad, Ann Kristin Ødegård, Black Luckys Rappa, Per Ola Brekk, Vestfjordalen Frisco, Trond Torvaldsen, og Sømlias Angus til Øyvind Vold. Knut Hansen var norsk dommer. Det var store foventninger til denne matchen i år pga. nytt og felles reglement for dømming og avvikling. På grunn av lang lunsj og utstilling samme dag, ble det noe mangelfullt tidsmessig. Men de beste hundene vant og det var de svenske, og Norge ble nr. 4.

Rasematch i Sverige.
Her startet Kjell Ivar Andresen med Afferns Pjokk( Gunda –Ross), og Westpoints Tempest( Cos- Bella) til Robert Colbjørnsen. Dise gjorde sine saker meget godt og havnet til slutt på en fin 3.Plass med 44 poeng mot vinnerlagets 49.

Rugdepokalløpet
Dette pretisjetunge løpet om Rugdepokalen ble i år vunnet av pointeren Rypefotens Chuck Norris( Bordalens Cos- Vestan-Åens Jura). Eier og fører er Helge Pedersen.

Norske pointerer i utlandet

Norsk pointerer har deltatt og fått premier på prøver i Danmark og Sverige.
??

Vinnerklasse.
Det var 30 hunder med 1.VK I 2003. Det er en liten oppgang fra året før, og vi ligger på et høyt nivå i vinnerklassen landet rundt.

Åpen Klasse.
I 2003 var det 41 stk 1.AK, og vi fikk ? elitehunder.( hunder med 1:ak både utstilling og prøve)

Unghund.
Unghundene i 2003  oppnådde 27 stk 1.UK. Det er en ganske sterk nedgang fra året før da tilsvarene resultat var 47. Vi har flere statusløp for unghundene itilleg til Norsk Derby. Lengst i nord har vi Artic Cup på vinterstid.På Rjukan har vi Unghund Grand Prix i oktober, og den siste av konkuranseklassene for unghunder Forus Open på lavland ved Stavanger.

Norsk Derby.

Samtidig med Trippelprøven ble Norsk Derby avviklet.Kvalifiseringskravet for deltagelse er hunder under24 måneder og med 1.UK 12 pointerer hadde klart å kvalifisere seg til start..Eidemlias Vanja( Wasa av Kvervelvind- Red Taps Black Link) til Liv Randi og Bjørnar Eidem var den eneste pointeren som kom til finalen. Dessverre ble det ingen plasering.

Forus Open.

Dette høystatusløpet for unghunder har samme kvalifiseringskrav som Norsk Derby. Den verdige vinneren i år ble pointeren Black Luckys Gullit(Black Luckys Gun –Jo-kjells Gus) til Arild Kittelsen.Nr,3 ble Trolleikens Rossy( Garmans Ross-Afferns Elle), eier og fører Sven Tore Kittelsen. Det var hele 9 pointerer i finalen. I tillegg til de som er nevnt var disse i finalen Troll-leikens Toya, Sven t Kittelsen, Fugledes Zico og Black Luckys Jussi B til Anton Ringøen,Riddersporens Flora og Fräckis til Svein Bråthen, Karacanis Piaf til M. Lyngar og Hovdemyras Pippi til P. Benjaminsen.

Unghund Grand Prix

Her må vi nevne at årets unghund Lytingfjellets Lille My(Molle – Bitte Lille) til Bjørnar Eidem fikk en god 3.plass i dette statusløpet. Ellers var Eidemslia Vanja(Red taps link- Wasa av Kvervelvind), Bjørnar Eidem, Black Luckys Gullit( Black Luckys Gun- Jo-kjells Gus), Alild Kittelsen, og Troll-Leikens Toya(Garmanns Ross-Afferns Elle), Sven Tore Kittelsen finalister i årets Unghund Grand Prix.

Artic Cup.

Ingen Pointerer oppnådde premie i årets Artic Cup,men  Rolf Eidsvågs Skoglykkjas ?   (Red taps Zakko- Mikkelias Lissi) var finalist.

Vinner av A. Wassbers oppdretter pris ble i 2003 kennel Karacani til Øystein Nilsen med kullet( Lola – Bull) som fikk hele 5 hunder med 1.UK.
Agnes Delphin oppdretterpris går til Kennel Westpoint, Ole og Sunniva Daltveit.

Diverse

Avlsrådet vil til slutt gjøre medlemmene oppmerksom på at Nordisk Pointermatch går på våren i  Danmark 2005, og at samme land skal arrangere VM i 2005. Her bør NPK kunne stille et lag og delta, og vise at vi har minst like gode pointerer som resten av Europa. Det oppfordres hermed til vaksinering eller holde vedlike vaksinasjonen.
Ellers er vi teknisk arrangør av høstens Norsk Derby, som vi nå bør vinne!

 

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer